Ohjelmistokehitys

mwx_logo-long-small

Olemme erikoistuneet ketterään ohjelmistokehitykseen ns. cross-platform -kehitystyökaluilla. Cross-platform tarkoittaa ohjelmistokehitystä, jonka lopputuloksena samasta lähdekoodista syntyy toimiva sovellus niin Windows, OSX kuin Linux -ympäristöihinkin. Eri ympäristöissä toimivat sovellukset käyttävät kunkin käyttöjärjestelmän vakiokontrolleja mikä helpottaa käyttöönottoa. Käyttämämme kehitystyökalut luovat ns. natiiveja sovelluksia, jotka eivät vaadi erillisiä ajoympäristöjä (kuten Java JRE, .Net tai Flash). Tämä on ensisijaisen tärkeää järjestelmissä, joissa tietoturva ja järjestelmän pitäminen ajan tasalla on kriittistä. Sovellus voi olla taustalla pyörivä prosessi, konsolissa toimiva sovellus tai käyttöliittymän omaava sovellus.

Asiakkaillemme kehitetyt sovellukset voivat liittyä olemassaoleviin tietokantoihin (esim. SQL Server, Oracle, DB2, MySQL, PostgreSQL). Ne voivat myös kommunikoida verkon yli laitteiden kanssa mm. TCP, UDP ja IPC -porttien kautta tai perinteisesti sarjaportilla. Myös erilaisia GPIO -kortteja on hyödynnetty kun ohjaukseen on käytetty kärkitietoa.

Ketterä kehitysprosessi tarkoittaa myös sitä, ettei kehitysprojektiin liity ylimääräisiä hallinnollisia kerroksia. Lyhin laskutettava yksikkö on yksi tunti ja jo parin päivän työllä syntyy käyttöliittymä jolla voidaan esimerkiksi konfiguroida sarjaportin kautta asiakkaan valmistama laite. Ketterä kehitys tarkoittaa myös sitä, että prototyyppi tai demo on tarvittaessa valmis viikossa ensimmäisestä yhteydenotosta.

Olemme myös tehneet asiakkaille uusia versioita ohjelmistoista, jotka on aiemmin kehitetty Visual Basic -ympäristössä jonka tuen Microsoft pari vuotta sitten lopetti. Mikäli valikoimissanne on vielä Visual Basic -työkaluilla luotuja ohjelmistoja, niiden uusimisen yhteydessä niistä voidaan samalla tehdä myös OSX ja Linux -käyttöjärjestelmissä toimiva versio käytännössä samalla työllä. Valmiin sovelluksen asentamisen helpottamiseksi käytämme BitRock InstallBuilder -asennuspakettien teko-ohjelmaa.

Kehityshankkeeseen voidaan liittää myös graafista suunnittelua esimerkiksi käyttöliittymän ikonien muodossa. Tuotteelle voidaan myös luoda oma logonsa jota käytetään käynnistyskuvakkeessa ja splash -ikkunassa. Tarvittaessa laadimme tuotteelle myös helppotajuiset käyttöohjeet ja online -tukimateriaalit.

Pienkehityshanke voi käynnistyä hyvinkin pienimuotoisella määrittelyllä jonka seurauksena luodaan muutamassa päivässä kiinteällä hinnalla prototyyppi tai demo. Käytämme kehityksessä myös ns. tervettä järkeä mikä tarkoittaa sitä, että otamme huomioon tyypilliset käyttäjä- ja yhteysvirheet emmekä tyydy tekemään vain sitä mitä on kirjaimellisesti pyydetty. Asiakkaan kehittämien laitteiden tai järjestelmien ohjauksessa käytetyt pienet sovellukset onkin järkevää kehittää tällaisina pienhankkeina erikseen jolloin ne pysyvät ajan tasalla.